Kwaliteit controles

– Supplier check
Voordat we met een producent in zee gaan doet Jan & Jan – Asian Opportunities altijd eerst een supplier check. We controleren dan of de leverancier wel geschikt is voor ons door ze te controleren op onder andere:

  • De productie mogelijkheden van de producent hebben zij de juist benodigdheden en de know-how voor ons product?
  • Hebben zij de benodigde certificeringen voor de markt van het eindproduct?
  • Produceren zij zelf of gaat het om een trading company?
  • Aan wie leveren ze nu, leveren ze al in de EU?
  • Hoe druk heeft de leverancier het, hebben zij wel tijd voor ons?

Vaak doen producenten zich anders voor als het daadwerkelijk is dus gaan we bij de producenten langs op de fabriek om te kijken of alles wat zij beweren ook werkelijkheid is.

 

 

– Kwaliteit controle
Om misverstanden op tijd te voorkomen is het van groot belang om in China tijdig kwaliteit controles uit te voeren. Jan & Jan – Asian Opportunities laat fabrieken altijd allereerst monsters maken en maakt daarna duidelijke afspraken met de leverancier. We zullen dan de kwaliteit van de monsters aanhouden voor het gehele productie proces.

Jan & Jan – Asian Opportunities kan voor U op elk moment een controle uitvoeren mocht U het niet vertrouwen of problemen hebben met Uw leverancier wanneer U bijvoorbeeld geen gehoor krijgt of reactie op Uw e-mails.

 

– Laden van Containers

Uit onze ervaring weten we dat naast een goede kwaliteitscontrole het ook essentieel is om aanwezig te zijn bij het laden van de containers. Het gebeurt regelmatig dat alles goed wordt geproduceerd maar zodra het in de container geladen wordt, wordt er met dozen gegooid. Ook tijdens het verschepen kan veel breuk ontstaan vanwege het schuiven in de container (door de zee). Wij zorgen er voor dat er altijd iemand aanwezig is tijdens het laden van de container en dat alles zo geladen wordt dat verschuiving voorkomen wordt. Bij containers met pallets maakt Jan & Jan – Asian Opportunities gebruik van luchtzakken om zo schade (veel kosten) te voorkomen.